1 / 4
2 / 4
3 / 4

ProRail - Gemeentewerken Rotterdam

ProRail en Gemeentewerken Rotterdam zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe Rotterdam Centraal Station. In 2008 is Little Planet begonnen met een 360 graden visualisatie van de bouwvoortgang. Dit visualisatieconcept is zonder meer uniek in de wereld en kent vele technologische hoogstandjes.

Sinds 2008 wordt om de 3 maanden een serie luchtpanoramafoto's geproduceerd met een heliumballon en een maststatief. Door dit iedere keer op exact dezelfde locatie te doen, ontstaat een serie foto's die precies over elkaar passen. De enige echte afwijking is de voorgang van de bouw zelf. Wanneer dit geheel in een panorama-speler gezet wordt, kan een gebruiker niet alleen om zich heen kijken maar ook door de tijd bladeren om te zien hoe de ontwikkeling tot stand komt. Door vervolgens een 3D-model toe te voegen aan de fotografie, wordt de toekomst binnen deze applicatie gepresenteerd.

Rotterdam Centraal: Toekomst

De fotografie wordt door Gemeentewerken en ProRail gebruikt in diverse media. Hieronder vallen drukwerk, het internet, DVD's en in het informatiecentrum.

Het grote voordeel van deze 360 gradenfotografie is de multifunctionele inzetbaarheid in verschillende media. Hiermee dekt men met 1 productie een breed scala aan communicatiedoelstellingen.

Contact

Little Planet
Adrien Mildersstraat 84A
3022 NK Rotterdam

T +31(0)6 428 025 72

E roelof@littleplanet.nl

Connect with Little Planet on

Copyright 2017 Little Planet

Realisatie website: Hoppinger.com