Opdrachtgevers

Op deze pagina treft u een greep uit de opdrachtgevers van Little Planet voor fotografeert of heeft gefotografeerd. Bij iedere opdrachtgever kan een breed scala aan werk bekeken worden op de detailpagina.

NBTC

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen is verantwoordelijk voor de marketing van Nederland in binnen- en buitenland en positioneert Nederlands als interessant land voor vakantie, zakelijke bijeenkomsten en congressen. In opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), ontwikkelde Little Planet een serie van 16 gigapixelpanoramafoto's voor hun beeldbank. Deze beelden worden gebruikt in nationale en internationale communicatie die door het NBTC wordt geproduceerd.

Het onderwerp van deze fotografie zijn uitzichten over de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, gefotografeerd vanaf een hoog object.

De Rotterdamse Skyline

Waarom gigapixelfotografie?

De gigapixelfotografie kent een dermate groot formaat in hoogte en breedte, dat de inzet van deze fotografie erg veelzijdig is. De zeer hoge kwaliteit zorgt er voor dat er nauwelijks grenzen zijn aan de mogelijkheid tot het maken van uitsnedes uit de totale foto. Hierdoor kan de fotografie zeer veel worden ingezet, bij een breed spectrum aan onderwerpen. Ook kan de fotografie op grote formaten geprint worden zodat deze toepasbaar is op outdoor reclame en op posters.

Gemeente Amsterdam

Samen met de Gemeente Amsterdam, fotografeert Little Planet een serie grote evenementen in de stad Amsterdam. De nadruk van de fotografie ligt op sportevementen maar zal in de nabije toekomst ook een verhaal gaan vertellen over technologie en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van sport, innovatie en techniek achter sport.

De panoramafotografie wordt ingezet om Amsterdam als topsport- en evementenstad op de kaart te zetten. De belangrijkste randvoorwaarden voor deze fotografie is het in beeld brengen van schaal, sfeer en in zeer belangrijke mate de stad Amsterdam zelf. Het is dus van groot belang dat de beelden worden gefotografeerd binnen authentiek en herkenbaar Amsterdam.

Huldiging Nederlands Elftal

3FM Serious Request

Serious Request, de actie van 3FM die wordt gehouden in de dagen voor Kerst, is na ruim 8 jaar een absoluut fenomeen in Nederland. Bijna een week lang sluiten 3 DJ's van 3FM zich op in een Glazen Huis dat is opgebouwd op een marktplein in een grote stad om geld in te zamelen voor een goed doel. Tijdens de dagen dat de DJ's zijn opgesloten, kunnen radioluisteraars platen aanvragen die vervolgens tegen betaling gedraaid worden.

Serious Request 2010

Little Planet ondersteunt 3FM sinds 2008 door het maken van panoramafotografie in en rond het Glazen Huis. Deze panoramafotografie wordt door 3FM gebruikt als visueel materiaal in social media zoals Facebook en Twitter en op de website.

ProRail - Gemeentewerken Rotterdam

ProRail en Gemeentewerken Rotterdam zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe Rotterdam Centraal Station. In 2008 is Little Planet begonnen met een 360 graden visualisatie van de bouwvoortgang. Dit visualisatieconcept is zonder meer uniek in de wereld en kent vele technologische hoogstandjes.

Sinds 2008 wordt om de 3 maanden een serie luchtpanoramafoto's geproduceerd met een heliumballon en een maststatief. Door dit iedere keer op exact dezelfde locatie te doen, ontstaat een serie foto's die precies over elkaar passen. De enige echte afwijking is de voorgang van de bouw zelf. Wanneer dit geheel in een panorama-speler gezet wordt, kan een gebruiker niet alleen om zich heen kijken maar ook door de tijd bladeren om te zien hoe de ontwikkeling tot stand komt. Door vervolgens een 3D-model toe te voegen aan de fotografie, wordt de toekomst binnen deze applicatie gepresenteerd.

Rotterdam Centraal: Toekomst

De fotografie wordt door Gemeentewerken en ProRail gebruikt in diverse media. Hieronder vallen drukwerk, het internet, DVD's en in het informatiecentrum.

Het grote voordeel van deze 360 gradenfotografie is de multifunctionele inzetbaarheid in verschillende media. Hiermee dekt men met 1 productie een breed scala aan communicatiedoelstellingen.

NRC Handelsblad

In samenwerking met NRC Handelsblad, ontwikkelde Little Planet een serie 360 graden foto's van werkkamers van de fine fleur van de Nederlandse letteren. Onder de naam 'Zie de Schrijvers werken' werden in een jaar tijd ruim 20 Nederlandse auteurs gefotgrafeerd en geïnterviewd. Tijdens deze interviews gaven ze de geheimen en invloed van hun werkomgeving op het werk prijs gaven.

A.L. Snijder

Van Harry Mulisch tot A.F.Th en van Middas Dekkers tot Abdelkader Benali. Deze serie onderscheidt zich door de hoge mate van portretfotografie in combinatie met panoramafotografie en geeft een kijkje in de keuken van groot literair Nederland.

Contact

Little Planet
Adrien Mildersstraat 84A
3022 NK Rotterdam

T +31(0)6 428 025 72

E roelof@littleplanet.nl

Connect with Little Planet on

Copyright 2017 Little Planet

Realisatie website: Hoppinger.com